Vilkår, kjøpsbetingelser og personvernerklæring

Kjære kunde,

Under finner du formell informasjon om vilkår, kjøpsbetingelser og personvern. Lurer du på noe, finner du det nok her. Det viktigste for oss er:

1. Er det noe du ikke er fornøyd med så ordner vi det personlig for deg. Vi er ikke så opptatt av hvilke regler som finnes, men at du skal være skikkelig fornøyd. Send oss bare en mail på support@northernplayground.no.

2. Går produktet ditt i stykker hjelper vi deg gjerne, selv om du har brukt det hardt i mange år. Les mer her.

Vilkår og kjøpsbetingelser

Vilkårene og kjøpsbetingelsene som var gyldige ved bestillingstidspunktet er gyldige for bestillingen, selv dersom det forekommer endringer i betingelsene etter bestillingstidspunktet. Vilkårene og kjøpsbetingelsene fortolkes i samsvar med norsk lovgivning, og reguleres i henhold til den.

[29.03.2022]

Varer kjøpt i Northern Playgrounds nettbutikk følger den norske kjøpsloven. Hvis du angrer på et kjøp hos oss, er det angrerettloven som gjelder. Angreretten kan ikke gjøres gjeldende dersom varen er tatt i bruk som din egen. Vi anbefaler derfor å vise god omsorg for originalemballasjen hvis man ønsker å returnere varen. Varen som returneres skal altså være ubrukt og uten skader, i tillegg til at alle etiketter skal sitte på. Dersom varen du returnerer opprinnelig kommer i en emballasje, skal også emballasjen følge med returen.

Vi tilbyr gratis bytte og retur. For å registrere et bytte eller retur trykk her. Du kan også komme innom butikken vår i Folketeaterpassasjen i Oslo for å bytte. Over jul og nyttår er vi selvfølgelig ekstra greie med returer, og det er ingen problem å bytte størrelser. Sørg bare for at originalemballasje er intakt og returneres sammen med plagget.

Frakt og betaling
Vi sender varer senest neste arbeidsdag etter bestilling, med unntak av varer som er forhåndsbestilt. For disse er forventet levering oppgitt i ordrebekreftelsen. Dersom du har bestilt både produkter som er på lager og forhåndsbestilt produkter som leveres senere, splitter vi ordren og sender varene som er på lager med en gang. Ved eventuelle avvik vil du få beskjed.

Varene blir sendt med Posten, og leveres på ditt postkontor/post i butikk eller hjem i din postkasse. Det tar normalt 1-2 arbeidsdager fra vi sender varen til den er på plass. Sporingsnummer får du av fraktselskapet så fort de har plukket opp bestillingen hos lageret vårt. All frakt på ordre over 1000 NOK i Norge er gratis. Fraktpris på bestillinger under dette er på 70 NOK. Dette legges til ved utsjekk.

Betingelser for utlandet: Vi sender til hele verden. For et lite, norsk selskap kan frakt til utlandet bli kostbart. Som et kompromiss sender vi derfor til utlandet kun en gang i uka, på tirsdager. Leveringstid fra varene sendes fra oss er omtrent 1 uke. For forsendelser til utlandet bruker vi DHL som partner. Frakt er gratis på ordre over 100 Euro. På bestillinger under 100 Euro er fraktkostnaden 15 Euro. Frakt legges til i utsjekk.

Bestiller du en vare til et land utenfor Norge vil VAT trekkes fra i utsjekk. Derfor DHL be om betaling av VAT etter at produktet er importert til ditt land. Andre kostnader som toll og håndteringsavgifter kan også forekomme ved internasjonale forsendelser.

Betaling kan gjøres med Vipps (kun i Norge), PayPal, kredittkort eller Klarna (kun i Europa). Alle transaksjoner gjøres gjennom en tredjepart: Adyen. Legg inn den nødvendige informasjonen i utsjekken og bruk din valgte betalingsmetode for å gjennomføre ordren. Du får en automatisk ordrebekreftelse og kvittering så fort du har bestilt varen.

Betalingen trekkes fra din konto ved kjøpstidspunktet, også for varer som ennå ikke er på lager. Kjøpesummen behandles som en kundefordring hos oss inntil varene dine er levert. Dersom du ønsker å avbestille en forhåndskjøpt vare før levering, refunderer vi selvfølgelig beløpet som ved vanlige bestillinger.

Personvernerklæring

[15.11.2022]

Vi er opptatt av å beskytte og respektere personvernet i samsvar med EUs personvernforordning (2016/679) av 27. april 2016 (General Data Protection Regulation, GDPR) og den tilsvarende norske iverksettelse av personvernforordningen.

Det er viktig at du er klar over at vi samler inn og behandler personopplysninger om deg når du er i kontakt med oss.

Det gjelder når du:

  • Bruker nettsiden vår
  • Bestiller eller returnerer varer i nettbutikken
  • Benytter deg av vår livstidsservice
  • Mottar nyhetsbrev og andre relevante e-poster eller SMS'er

Vi er opptatt av å håndtere dine personopplysninger på en trygg og sikker måte. Nedenfor finner du informasjon om personopplysninger som samles inn og hvordan personopplysningene behandles, samt dine rettigheter knyttet til behandlingen av personopplysningene.

1.Behandlingsansvarlig

Northern Playground er behandlingsansvarlig for de personopplysninger som samles inn om deg.

2. Hvorfor vi samler inn personopplysninger, og formålet med det

Vi samler inn, behandler og bruker personopplysninger om deg til ulike formål avhengig av hvordan vi er i kontakt med deg.

Formålet med innhentingen av personopplysninger er hele tiden å levere de tjenestene du som kunde forventer av oss basert på de henvendelser og avtaler som er gjort, samt gi deg bedre informasjon, service og støtte. Vi samler også inn informasjon om deg slik at vi kan tilpasse våre tjenester så de blir så relevante og nyttige for deg som mulig. I tillegg benytter vi persondata til å drive markedsføring dersom du har gitt samtykke til dette.

2.1 Personopplysninger knyttet til besøk på northernplayground.no

Når du besøker northernplayground.no loggføres dine bruksdata. Det skjer for eksempel når du viser eller klikker på innhold på nettsiden, eller når du legger en vare i handlekurven. I den forbindelse benytter vi oss av informasjonskapsler, også kalt cookies. Cookies er små tekstfiler som lagres på din datamaskin når du laster ned en nettside.

Cookies som benyttes for å registrere hva du gjør på nettsidene våre inneholder et id-nummer, som blir liggende hos deg mellom hvert besøk. Dette gjør at du i utgangspunktet er anonym, men vi allikevel kan samle informasjon om hva du og andre gjør på nettstedet over tid. Opplysninger som samles inkluderer hvilke sider som er besøkt og andre aktiviteter på nettstedet, i tillegg til generell informasjon om din nettleser og datamaskin/mobiltelefon, samt din IP-adresse i anonymisert form.

Det er to ulike formål med denne datainnsamlingen.

Det første formålet er å gi oss informasjon om hvordan nettsidene våre brukes, slik at vi blir bedre i stand til å forbedre din brukeropplevelse, gi nettsiden bedre funksjonalitet og analysere trafikken vår. Til dette formålet benytter vi Google Analytics til å samle og lagre data, men vi sørger for at opplysningene ikke deles med andre eller benyttes til andre formål. Uten denne informasjonen blir det vanskelig for oss utforme nettsiden slik at den løser våre kunders behov på en god måte, og grunnlaget for denne behandlingen er derfor en interesseavveiing.

Det andre formålet er å kunne servere deg personalisert og tilpasset markedsføring inkludert produktannonser med et personlig preg i andre kanaler og nettsteder, som for eksempel sosiale medier, utenfor northernplayground.no. For å oppnå dette lar vi annonseleverandører som Google og Facebook få knytte opplysningene om din bruk av nettstedet til sine cookies, og sine id-nummer. Dette setter dem i stand til å koble sammen informasjon fra mange ulike nettsteder, slik at vi kan få vise deg relevante annonser andre steder på Internett, og slik at de kan berike den interesseprofilen de har på din bruker for at du skal generelt få bedre tilpassede annonser også fra andre bedrifter. Grunnlaget for denne behandlingen er ditt aktive samtykke, som du gir ved å akseptere markedsføringscookies eller klikke “Tillat alle” på vårt cookie-banner.

På vår cookie-oversikt kan du se en full oversikt med flere detaljer over hvilke cookies som brukes på northernplayground.no. Du kan også endre eller trekke tilbake ditt samtykke til vår bruk av cookies.

2.2 Personopplysninger forbundet med kjøp og retur av varer i nettbutikken

For å gjennomføre et kjøp og/eller returnere varer i nettbutikken trenger vi navn, adresse, mobilnummer og e-post. Dette er nødvendig for å registrere din bestilling, sende ordren til riktig leveringsadresse, holde deg oppdatert med ordrebevegelsene, samt kontakte deg dersom det skulle være behov for det i henhold til din ordre. Behandlingsgrunnlaget for dette er vår plikt til å oppfylle avtalen med deg, samt oppfylle rettslige plikter knyttet til regnskapsføring etc.

Som nevnt under pkt 2.1 ovenfor benyttes cookies ved besøk på northernplayground.no. Informasjon om hva du kjøper i nettbutikken knyttes også til cookies, men det gjør ikke andre opplysninger om deg som navn, e-post osv. Se pkt 2.1 for mer informasjon om formålet med dette.

Vi benytter oss av e-commerceløsningen Centra for å kunne ta imot din bestilling på northernplayground.no.

Vi benytter oss av Posten for å levere varer fra vårt lager til din leveringsadresse. Vi er pålagt å oppbevare ordreinformasjon i forbindelse med regnskapsføring og eventuell returhåndtering i fem år, ref. Regnskapsloven.

For en utfyllende beskrivelse av hvordan Posten behandler persondata, les personvernerklæringen deres her.

For å kunne tilby deg å bruke Klarnas betalingsmetoder, er vi nødt til å dele visse opplysninger om deg med Klarna.

Dette skjer bare dersom du velger Klarna som betalingsmetode. Klarna bruker opplysningene til å bedømme om du kvalifiserer til å bruke betalingsmetodene deres. Opplysningene som brukes er navn, adresse, e-postadresse, telefonnummer, eventuell betalingshistorikk samt bestillingsinformasjon slik som betalingsmetode, frakttype, bestillingsdetaljer og lignende.

Bruken av slike opplysninger reguleres i samsvar med gjeldende personvernlovgivning og Klarnas personvernerklæring som du kan lese her.

2.3 Personopplysninger knyttet til Community

Når du melder deg inn i vårt Community takker du samtidig ja til å motta relevante e-poster, og du samtykker til at vi kan lagre og bruke personopplysninger om deg.

Vi registrerer og lagrer navn, postnummer, fødselsdato og e-post.

Som nevnt under pkt 2.1 ovenfor benyttes cookies ved besøk på northernplayground.no. Informasjon om din brukerprofil og om du er innlogget eller ikke knyttes i noen tilfeller til cookies, men det gjør ikke dine personopplysninger som navn, telefon og epost. Se pkt 2.1 for mer informasjon om dette.

Vi bruker e-postadressen din til å sende deg informasjon om produktutvikling, nyheter, og andre diskusjoner vi tror du vil ta del i. E-postadressen ligger lagret hos oss fram til du eventuelt melder deg av Community eller velger at du ikke lenger skal få e-poster fra oss.

Vi vil også sende deg e-poster knyttet til nye innlegg og/eller svar på dine kommentarer. Hvis du ikke ønsker å få e-poster knyttet til kommentarfeltet kan du endre innstillingene dine her.

Når du åpner nyhetsbrev eller klikker på lenker på e-post, registreres dette i våre systemer slik at vi kan følge med på hvor mange som mottar og reagerer på våre utsendelser.

De opplysninger vi har samlet om deg kan benyttes for å segmentere våre utsendelser, slik at vi kan gi deg relevant og tilpasset markedsføring. Det samme gjelder opplysninger knyttet til din kjøpshistorikk.

Dersom du har samtykket til det vil vi dele en kryptert versjon av din e-postadresse med annonseleverandører som Google og Facebook. De kan knytte informasjonen sammen med den personprofilen de har lagret for deg, slik at vi får muligheter til å målrette relevante annonser til deg senere, eller eventuelt ekskludere deg fra for eksempel kampanjer for produkter du allerede har kjøpt.

2.4 Personopplysninger knyttet til henvendelser på e-post

For å håndtere innkomne e-posthenvendelser lagrer vi navn, e-postadresse og eventuelt tidligere e-posthistorikk. Behandlingen av personopplysninger skjer på grunnlag av en interesseavveining. Vi har vurdert det slik at dette er nødvendig for oss for å hjelpe deg med det du lurer på, og informasjonen loggføres derfor som en del av din kunderelasjon med oss.

Nevnte informasjon blir lagret i vårt e-postsystem. Det er kun utvalgte representanter hos oss som har tilgang til den informasjon som er lagret om deg, og de har tilgang for å kunne håndtere henvendelsen/saken. E-posthenvendelser slettes etter en viss tid, avhengig av om de lenger er relevante.

Telefonhenvendelser til oss, som ikke krever noen e-postoppfølging i ettertid, vil ikke bli lagret, og eventuelle notater vil bli makulert når saken eller bakgrunnen for henvendelsen ikke lenger er relevant.

3. Utlevering av personopplysninger til tredjepart

Vi gir ikke personopplysninger om deg videre til tredjepart med mindre det foreligger et lovlig grunnlag for en slik utlevering. Et lovlig grunnlag kan i denne sammenheng være at vi må utgi nødvendige personopplysninger, for å bli i stand til å oppfylle de avtaler og forpliktelser vi har overfor deg. Det kan også være et rettslig lovgrunnlag som pålegger oss å utgi personinformasjon om deg.

3.1 Når du besøker nettstedet

Vi bruker cookies (se pkt 2.1) for å gi innhold og annonser et personlig preg, for å analysere trafikken vår, og for å levere sosiale mediefunksjoner. Vi deler derfor informasjon om hvordan du bruker nettstedet vårt, med våre samarbeidspartnere innen sosiale medier, annonsering og analysearbeid. Våre samarbeidspartnere vil kombinere den informasjonen med annen informasjon som du har gjort tilgjengelig for dem, eller som de har samlet inn gjennom bruk av tjenestene deres.

Tredjepartsleverandører vi samarbeider med inkluderer Google og Facebook. Se også fullstendige detaljer i vår cookie-oversikt.

3.2 Når du kjøper varer på northernplayground.no

Tredjepartsdatabehandlere for gjennomføring av kjøp og frakt av varer på northernplayground.no er Adyen. Vi beholder ikke informasjon om kortnummer eller andre opplysninger som gjør at vi kan dele eller trekke noe slags beløp fra kortet ditt etter bestilling.

4. Grunnlaget for behandlingen og dine rettigheter

Vårt grunnlag for behandling av personopplysninger om deg er ett av følgende:

  • de avtaler som er inngått
  • de samtykkene du har gitt når du aksepterer cookies på nettstedet, når du registrerer deg som bruker på northernplayground.no, når du melder deg inn i vårt Community, eller når du kjøper varer i nettbutikken
  • en interesseavveiing basert på båre legitime interesser (se pkt 2.1 og 2.4)

Du har til enhver tid rett til rett til å kreve innsyn i hva slags personopplysninger vi har lagret om deg, du kan be om korrigering eller sletting av lagrede personopplysninger.

Ditt samtykke for behandling av personopplysninger basert på cookies kan du endre eller trekke tilbake på denne siden.

Som registrert Community-medlem kan du gå inn på “min side” her og se eller endre innstillinger rundt valg av e-postvarslinger. Ønsker du å slette profilen din kan det også gjøres her.

Ønsker du ikke å benytte deg av disse mulighetene, eller du har andre spørsmål, kan du kontakte oss på support@northernplayground.no eller ringe oss på telefon 940 81 626.

Alle personopplysninger behandles i henhold til personopplysningsloven og gjeldende forskrifter.

Dersom du mener at vi ikke behandler dine personopplysninger i tråd med pålagte lover og regler, kan du klage til support@northernplayground.no eller Datatilsynet.

Lagring av personopplysninger

Vi vil lagre personopplysninger om deg så lenge det er nødvendig for å oppfylle de forpliktelser og avtaler vi har overfor deg.

Opplysninger som vi etter bokføringsloven er forpliktet til å oppbevare i minst 5 år, vil bli slettet når kravet til oppbevaring er utløpt.

Informasjonssikkerhet

Vi sikrer personopplysninger ved både fysisk og virtuell adgangs- og tilgangskontroll.

Kontaktinformasjon

Henvendelser om hvilke opplysninger som er registrert, retting og sletting kan sendes skriftlig til følgende adresse:

Northern Playground AS

Youngstorget 2b

0181 Oslo

Org nr 914037271

Telefon: 940 81 626

Epost: support@northernplayground.no

Endringer i personvernerklæringen

Vi forbeholder oss retten til å foreta endringer i denne personvernerklæringen. Eventuelle endringer vil bli lagt ut på denne siden. Øverst i personvernerklæringen er det oppgitt en dato for når den sist ble endret. Dersom det er vesentlige endringer, eller endringer som krever ditt samtykke, vil du bli kontaktet på e-post, eller vi vil legge ut informasjon på vår nettside.

Handlekurven din er tom

Du har ikke lagt til noen produkter i handlekurven ennå. Fyll den opp!
Se alle våre produkter