VÅR HISTORIE

FRA YOUTUBE-KURS TIL PRISVINNER

Vi var ofte for varme eller for kalde ute i den norske naturen. Til slutt var vi bare nødt til å lage noe som gjorde det enklere å leke i verdens fineste lekegrind. Så vi tok tak. Vi lærte oss å sy, ga gass og utviklet produktene vi lengtet etter.

Se hvordan

For oss må to ting være på plass for å nyte naturen til det fulle. 1. Klær med fantastisk funksjonalitet og 2. Gjøre alt vi kan for å ta vare på naturen og menneskene. Ingen ting skjer hvis vi sitter og venter på hva andre gjør.

Første vinteren vi satt oss ned med symaskinen, var det versjoner av Zipbody og Ziplongs som ble utviklet. Med tiden har vi utviklet konseptet og skapt en egen kategori: Zipwear. Når vi i dag ser tilbake forstår vi at vi har utfordret den konvensjonelle måte å tenke bekledning på. Utfordre skal vi fortsette med, ikke bare med klærne vi utvikler men med alt vi gjør. Vi har blant annet pålagt oss selv en miljøskatt. Hver gang noen handler i nettbutikken sender vi penger til å plante trær i Ethiopia. Vår siste kolleksjon, The Organic Collection er et annet eksempel på hvordan vi ønsker å gjøre ting på vår måte.
De aller fleste produktene våre blir produsert i Litauen hos den annerkjente og svært miljøbevisste fabrikken Utenos. Høsten 2018 lanserte vi vårt første produkter produsert lokalt på Tøyen i Oslo.

Hvorfor navnet Northern Playground?
Northern Playground er lekegrinda hvor alt starta: Norske fjell, skoger og hav. Det er der vi fant og fortsatt finner inspirasjon. Det er også en plass som minner oss om hvor sårbar naturen er og hvor viktig det er å ta vare på den.

Hva vi tror på
Ikke vent på andre hvis du ser noe som må endres. Ta tak, ta noen risikoer og gjør noe med det. Alt starter og slutter med vår egen oppførsel og våre egne holdninger. Det er opp til oss alle å endre omgivelsene til slik vi ønsker at verden skal se ut.

 • 2011 - Fra Idé til Prototype

  Jo blir lei av svette boksere og syr den første Zipbodyen med mammen sin

 • 2011 - Verdens Første Ziplongs®

  En flaske whisky, en symaskin og et youtube-kurs - en lys vinterkveld syr Jo og Magnus den første Ziplongsen

 • 2012 - Første Salg

  En liten produksjon ankommer Norge og en hjemmesnekret nettside fører til første salg av et par Ziplongs® til en fra Setesdalen som skulle krysse Grønland

 • 2013 - Første Kolleksjonen Lanseres i Ull

  Den har hittil bestått utelukkende av to typer tekniske tekstiler

 • 2014 - Selskapet Northern Playground AS Stiftes

  Etter et vellykket besøk på God Morgen Norge innser Jo potensialet i konseptet og slutter i jobben. Et selskap etableres. Nå er det all in!

 • 2015 - Finalist ISPO Brand New og Vinner av German Design Award

  Ziplongs® vinner sine første priser.

 • 2016 - Ziplongs 2.0

  Produktutvikling tar tid, og først sesongen 2016/17 var Ziplongsen der den skulle være. Les mer

 • Crowdfunding av Nytt Produkt - Zipshorts™ Padded

  Vi bruker Kickstarter til å lansere det som er blitt en av våre bestelgere

 • 2016 - Aksje-Crowdfunding av Selskapet

  Vi velger å hente penger fra enkeltpersoner som har en genuin interesse for Northern Playground og våre produkter. Les mer

 • 2016 - Lansering av Zipbra™

  Jo ser at mange damer velger å skifte trøye, men går med våt BH. Det bestemmer han seg for å endre, og i dag er dette en av våre bestselgere.
  Med det er det blitt en hel glidelåskolleksjon. Vi kaller den Zipwear™.

 • 2017 - "Best Winter Gear Guide" i Outside Magazine

  Under kategorien "The Best Winter Gear for 2017" i det amerikanske nettmagasinet Outside Magazine

 • 2017 - "The Organic Collection" Lanseres

  Funksjonelt, klassisk design i økologisk ull og silke. Les mer

 • 2018 - "Made in Tøyen, Oslo" Lanseres

  Sammen med de somaliske kvinnene i Kulmis-nettverket starter vi lokalproduksjon på Tøyen i Oslo. Les mer.

HISTORIEN BAK ZIPLONGS

Det krever mye å utvikle nye ting. Prøving og feiling er det som gjelder, og vi har gjort mye av begge deler i utviklingen av dagens Ziplongs

MILJØ

Alle som konsumerer, og alle som produserer, vet at et produkt har en miljøeffekt. Det er vi i Northern Playground også klar over.
Vi - som alle andre produsenter - må innse at vi påvirker miljøet gjennom produksjon. Akkurat som du må innse at du som konsument påvirker på samme måten.

Vi har gjort en rekke tiltak for å minske vårt miljøavtrykk.

Lynrask og sikker betaling
Med VIPPS og kort
Fri frakt
På ordre over 1000kr
Produsert i Europa
For kvalitet og miljøet