VÅR HISTORIE

FRA YOUTUBE-KURS TIL PRISVINNER

Vi var ofte for varme eller for kalde ute i den norske naturen. Til slutt var vi bare nødt til å lage noe som gjorde det enklere å leke i verdens fineste lekegrind. Så vi tok tak. Vi lærte oss å sy, ga gass og utviklet produktene vi lengtet etter.

Se hvordan

Den første vinteren med egen symaskin utviklet vi produktene Zipbody™ og Ziplongs®. I utgangspunktet var det kun til eget bruk. Men selv om vi ikke tenkte at dette skulle bli noe levebrød, skjønte vi fort at produktene var så geniale at vi måtte lage flere. Det gjorde vi, og plutselig satt vi der med et selskap og kunder over hele verden.

Med tiden har vi utviklet konseptet og skapt en egen kategori: Zipwear™. I bunn og grunn er Zipwear™ en kolleksjon som utfordrer funksjonaliteten i hvordan vi kler oss. Men vi stopper ikke der. Å utfordre konvensjoner ligger i blodet vårt. Vi har blant annet pålagt oss selv en miljøskatt. Hver gang noen handler i nettbutikken sender vi penger til å plante trær i Øst-Afrika. Vår kolleksjon i økologisk ull og silke er et annet eksempel på hvordan vi ønsker å gjøre ting på vår måte. Alle våre produkter blir produsert i Europa og høsten 2018 tok vi et nytt steg i å utfordre tekstilbransjens tradisjonelle søken etter billigst mulig arbeidskraft: Vi lanserte vår første kolleksjon produsert lokalt i Oslo.

Hva vi tror på
Vår misjon er å «tenke nytt på hvordan vi utvikler produkter for mennesker som har naturen som lekegrind». Zipwear™, lokalproduksjon, økolgisk ull og miljøskatt er eksempler på dette. Men vi er bare så vidt i gang. Tekstilbransjen har sett skremmende lite utvikling siden den industrielle revolusjon, og taperne er kloden vår og arbeidere på tilnærmet slavelønn. Vår ambisjon er å gå foran og være modige. La oss ikke late som alt er OK. La oss brette opp ermene og få ting gjort!

Hvorfor navnet Northern Playground?
Northern Playground er lekegrinda hvor alt starta: Norske fjell, skoger og hav. Det er der vi fant og fortsatt finner inspirasjon. Det er også en plass som minner oss om hvor sårbar naturen er og hvor viktig det er å ta vare på den.

Vite mere?
Ønsker du å vite mer, å komme under huden på selskapet? For å bygge et selskap for fremtiden ønsker vi å være transparente og åpne. Vi skal tørre å fortelle om det som er vanskelig og det som verdt å feire. Få en titt "behind the scenes" her.

 • 2011 - Fra Idé til Prototype

  Jo blir lei av svette boksere og syr den første Zipbodyen med mammen sin

 • 2011 - Verdens Første Ziplongs®

  En flaske whisky, en symaskin og et youtube-kurs - en lys vinterkveld syr Jo og Magnus den første Ziplongsen

 • 2012 - Første Salg

  En liten produksjon ankommer Norge og en hjemmesnekret nettside fører til første salg av et par Ziplongs® til en fra Setesdalen som skulle krysse Grønland

 • 2013 - Første Kolleksjonen Lanseres i Ull

  Den har hittil bestått utelukkende av to typer tekniske tekstiler

 • 2014 - Selskapet Northern Playground AS Stiftes

  Etter et vellykket besøk på God Morgen Norge innser Jo potensialet i konseptet og slutter i jobben. Et selskap etableres. Nå er det all in!

 • 2015 - Finalist ISPO Brand New og Vinner av German Design Award

  Ziplongs® vinner sine første priser.

 • 2016 - Ziplongs® 2.0

  Produktutvikling tar tid, og først sesongen 2016/17 var Ziplongsen der den skulle være. Les mer

 • Crowdfunding av Nytt Produkt - Zipshorts™ Padded

  Vi bruker Kickstarter til å lansere det som er blitt en av våre bestelgere

 • 2016 - Aksje-Crowdfunding av Selskapet

  Vi velger å hente penger fra enkeltpersoner som har en genuin interesse for Northern Playground og våre produkter. Les mer

 • 2016 - Lansering av Zipbra™

  Jo ser at mange damer velger å skifte trøye, men går med våt BH. Det bestemmer han seg for å endre, og i dag er dette en av våre bestselgere.
  Med det er det blitt en hel glidelåskolleksjon. Vi kaller den Zipwear™.

 • 2017 - "Best Winter Gear Guide" i Outside Magazine

  Under kategorien "The Best Winter Gear for 2017" i det amerikanske nettmagasinet Outside Magazine

 • 2017 - "The Organic Collection" Lanseres

  Funksjonelt, klassisk design i økologisk ull og silke. Les mer

 • 2018 - "Made in Tøyen, Oslo" Lanseres

  Sammen med de somaliske kvinnene i Kulmis-nettverket starter vi lokalproduksjon på Tøyen i Oslo. Les mer.

HISTORIEN BAK ZIPLONGS

Det krever mye å utvikle nye ting. Prøving og feiling er det som gjelder, og vi har gjort mye av begge deler i utviklingen av dagens Ziplongs

MILJØ

Alle som konsumerer, og alle som produserer, vet at et produkt har en miljøeffekt. Det er vi i Northern Playground også klar over.
Vi - som alle andre produsenter - må innse at vi påvirker miljøet gjennom produksjon. Akkurat som du må innse at du som konsument påvirker på samme måten.

Vi har gjort en rekke tiltak for å minske vårt miljøavtrykk.

Lynrask og sikker betaling
Med VIPPS og kort
Fri frakt
På ordre over 1000kr
Produsert i Europa
For kvalitet og miljøet