HISTORIEN
FRA YOUTUBE-KURS TIL PRISVINNER
Vi er ute og leker i den norske lekegrinda hele året i all slags vær. Men svett undertøy har en tendens til å gjøre livet både kaldt og surt.

Gode øyeblikk blir ikke hva de kunne ha vært når man først er svett og så i neste øyeblikk veldig kald. Vi bestemte oss for å gjøre noe med det.

Klærne vi drømte om fantes ikke så vi måtte rett og slett sy dem selv. Heldigvis hadde vi en gammel symaskin stående. Og noen YouTube-kurs i sying senere var vi i gang. Slik ble Zipwear født. Endelig hadde vi det funksjonelle undertøyet som lot oss nyte lekegrinda til det fulle!

I starten tenkte vi ikke at dette skulle bli et levebrød, men da vi så reaksjonen til kompisene skjønte vi at det måtte lages flere. Siden har det ballet på seg. Nå, noen år senere, har vi introdusert verden for et helt nytt konsept som revolusjonerer hvordan friluftsfolk kler seg. Det er fett det!

Fra å starte med et par hjemmesnekra produkter har det med tiden oppstått en filosofi rundt all produktutvikling. Filosofien er for omfattende til å utbrodere her, men de to viktigste ingrediensene er: innovasjon og bærekraft. Vi skal rett og slett være det selskapet som utvikler det de andre ikke tenker på å utvikle. Og det skal være så "grønt" som mulig. I 2018 består Northern Playground av to konsepter: Zipwear og The Organic Collection.

Hvorfor heter det Northern Playground? Fordi vi er voksne barn som elsker å leke i verdens beste lekegrind: Norsk natur. 

 • Fra idé til prototype - 2011

  Jo blir lei av svette boksere og syr den første Zipbodyen med mammen sin

 • Verdens første Ziplongs - 2011

  En flaske whisky, en symaskin og et youtube-kurs - en lys vinterkveld syr Jo og Magnus den første Ziplongsen

 • Første salg - 2012

  En liten produksjon ankommer Norge og en hjemmesnekret nettside fører til første salg av et par Ziplongs til en fra Setesdalen som skulle krysse Grønland

 • Første kolleksjonen lanseres i ull - 2013

  Den har hittil bestått av utelukkende av to typer tekniske tekstiler

 • Selskapet Northern Playground AS stiftes - 2014

  Etter et vellykket besøk på God Morgen Norge innser Jo potensiale i konseptet og slutter i jobben. Et selskap etableres. Nå er det all in!

 • Finalist ISPO Brand New og vinner av German Design Award - 2015

  Ziplongs vinner sine første priser.

 • Ziplongs 2.0 - 2016

  Produktutvikling tar tid, og først sesongen 2016/17 var Ziplongsen der den skulle være. Les mer

 • Vinner av Scandinavian Outdoor Award - 2016

  Vinner i kategorien "klær".

 • Crowdfunding av nytt produkt - Zipshorts Padded - 2016

  Vi bruker Kickstarter til å lansere det som er blitt en av våre bestelgere

 • Aksje-crowdfunding av selskapet - 2016

  Vi velger å hente penger fra enkeltpersoner som har en genuin interesse for Northern Playground og våre produkter. Les mer

 • Lansering av Zipbra - 2016

  Jo ser at mange damer velger å skifte trøye, men går med våt BH. Det bestemmer han seg for å endre, og i dag er dette en av våre bestselgere.
  Med et er det blitt en hel glidelåskolleksjon. Vi kaller den Zipwear.

 • "Best Winter Gear Guide" i Outside Magazines- 2017

  Under kategorien "The Best Winter Gear for 2017" i det amerikanske nettmagasinet Outside Magazine

 • "The Organic Collection" lanseres - 2017

   Funksjonelt, klassisk design i økologisk ull og silke. Les mer

HISTORIEN BAK ZIPLONGS

Det krever mye å utvikle nye ting. Prøving og feiling er det som gjelder, og vi har gjort mye av begge deler i utviklingen av dagens Ziplongs

MILJØ

Alle som konsumerer, og alle som produserer, vet at et produkt har en miljøeffekt. Det er vi i Northern Playground også klar over.
Vi - som alle andre produsenter - må innse at vi påvirker miljøet gjennom produksjon. Akkurat som du må innse at du som konsument påvirker på samme måten.

Vi har gjort en rekke tiltak for å minske vårt miljøavtrykk.

Lynrask og sikker betaling
Med VIPPS og kort
Fri frakt
På ordre over 1000kr
Produsert i Europa
For kvalitet og miljøet