Black Friday? Nei takk.

Vi kjører Green Friday i stedet. Prisene forblir de samme, men vi tredobler summen vi gir per salg til et treplantingsprosjekt i Etiopia.

Alle som konsumerer, og alle som produserer, vet at et produkt har en miljøeffekt. Det er vi i Northern Playground også klar over. Vi - som alle andre produsenter - må innse at vi påvirker miljøet gjennom produksjon. Akkurat som du må innse at du som konsument påvirker på samme måten.

Et av tiltakene våre er en frivillig miljøavgift, der vi gir 20 kr per salg til et treplantingsprosjekt i Etiopia som Utviklingsfondet står bak.

Fordi vi ikke vil stille oss bak overkonsumet som Black Friday representerer, velger vi å tredoble bidraget vårt til prosjektet denne dagen. Prisene forblir de samme.

Etiopia-Northern-Playground

Ziplongs i Etiopas skoger

Det er litt misvisende å si at det er Ziplongs i Etiopias skoger. Men det som er riktig er at vi betaler en miljøavgift på hvert plagg vi selger via våre nettsider. De pengene går til å plante trær i Etiopia. Å plante trær på steder hvor det ellers ikke ville vokse trær er et av de aller beste tiltakene for å minske CO2 utslipp.

Kjøper du en Ziplongs eller Zipbody fra oss vil det si at du planter omtrentlig 5 trær i Etiopia.

movementlogo

"Black Friday – en svart dag for jorden"

Infinitum Moverment skriver i deres artikkel om temaet:

"Noen tradisjoner løfter fram det beste i oss; påskeskiturene, sankthansbålene, vårdugnadene, fjellturene. Den ny-importerte tradisjonen Black Friday derimot, er som en hyllest til det verste ved oss moderne mennesker; grådighet og overkonsum."

9S-500

"Friluftslivorganisasjoner boikotter salgsbonanzaen"

POW skriver i deres artikkel om temaet:

"Protect Our Winter Norge støtter Grønn Fredag initiativet, en boikott mot ´Black Friday´ salgsbonanzaen som skjer i hele Norge og resten av verden i slutten av uken. Vi, sammen med DNT Ung og andre organisasjoner, har som mål å oppmuntre folk til og heller reparere gammelt friluftslivutstyr og gi en mulighet til å kjøpe brukt, for å minske vår innvirkning på miljøet."

MILJØ

Alle som konsumerer, og alle som produserer, vet at et produkt har en miljøeffekt. Det er vi i Northern Playground også klar over.
Vi - som alle andre produsenter - må innse at vi påvirker miljøet gjennom produksjon. Akkurat som du må innse at du som konsument påvirker på samme måten.

Vi har gjort en rekke tiltak for å minske vårt miljøavtrykk.

Lynrask og sikker betaling
Med VIPPS og kort
Fri frakt
På ordre over 1000kr
Produsert i Europa
For kvalitet og miljøet