Guppyfriend

Guppyfriend - vaskeposen som redusere mikroplast i havet

Northern Playground ønsker å ha et miljøfokus helt fra produksjon av varen til den havner hos deg. Vi som produsent må innse at vi har et ansvar for å gjøre minst mulig skade på kloden.

En utfordring som heldigvis får mye oppmerksomhet er mikroplast. Hver eneste dag slippes 22 000 tonn med plast ut i havene. Disse brytes etter hvert ned til mikroplast (plastpartikler mindre enn 5mm). Mikroplast er katastrofalt for det marine dyreliv. Foruten at det direkte blir spist av fisk og større marin dyr, finner det veien opp i næringskjeden via plankton og mindre organismer.

Hele 20 – 35% av mikroplast i havet kommer fra syntetiske klær og tekstiler. Vaskemaskinfilteret klarer ikke å fange opp alle disse små plastpartiklene og det som slipper unna, havner i havet. Så mye som 1900 små plastpartikler løsner fra hvert eneste plagg ved hver vask.

Men det finnes løsninger som kan bidra til å redusere miljøproblemet. Guppyfriend er blant disse. Produktet er utviklet av Alexander Nolte og Oliver Spies, to naturelskere og surfere fra Berlin. Vaskeposen fanger 99% av plastfibrene som blir løsrevet under vask. Guppyfriend vaskeposen passer bare ikke på at mikroplasten slipper ut, men beskytter i tillegg plaggene for slitasje og friksjon. På den måten får plaget lengre levetid – til glede for miljøet deg og meg. Guppyfriend er svært enkelt å bruke og er en av de tiltakene som krever veldig lite av oss, men som samtidig gir veldig stor miljøgevinst.

Som stolte samarbeidspartnere med Guppyfriend tilbyr vi produktet på vår nettbutikk. Northern Playground har ingen fortjeneste på salget og pengene går til kampen mot mikroplast.

”Vi kan ikke ignorere det faktum at syntetiske tekstiler er miljøbelastende. Man må anerkjenne de problemene man er med på å skape. Likevel er vi som alle andre selskaper avhengig av å selge våre produkter. Det som gjør det vanskeligere er at fleece har egenskaper som naturplagg ikke har. Blant annet er fleece mer slitesterkt og resirkulert fleece har lavere Co2 utslipp enn for eksempel merinoull.

Vi leter etter alternativer, men det er ikke lett å finne. Pr nå er det en god løsning å bruke Guppyfriend. Det er en midlertidig løsning mens det forskes på alternative tekstiler”

 

Gründer & CEO i Northern Playground, Jo Egil Tobiassen.

Guppyfriend vaskepose reduserer mikroplast utslipp

Hvordan bruker du Guppyfriend?

1. Legg plaggene i posen, sørg for at posen ikke er mer enn halvfull.
2. Lukk posen og vask som vanlig.
3. Ta ut de våte plaggene etter vask.
4. Fjern restene av mikrofiber som samler seg i posen og kast dem i plastsøpla. Fibrene skal være lette å se inni posen og det funker fint å bruke en finger til å fjerne dem.

 

 

Andre tiltak?

- Hold klærne tørre og tørk av flekker fremfor å vaske hele plagget.
- Mellomlag i fleece trenger ikke vaskes ofte om du passer på å lufte ut tøyet etter bruk.

Når du først skal vaske:
- Bruk skånsomt program, helst mindre mekanisk bearbeiding.
- Anskaffe syntetiske klær av høyere teknisk kvalitet, disse holder seg lengre.

MILJØ

Alle som konsumerer, og alle som produserer, vet at et produkt har en miljøeffekt. Det er vi i Northern Playground også klar over.
Vi - som alle andre produsenter - må innse at vi påvirker miljøet gjennom produksjon. Akkurat som du må innse at du som konsument påvirker på samme måten.

Vi har gjort en rekke tiltak for å minske vårt miljøavtrykk.

Lynrask og sikker betaling
Med VIPPS og kort
Fri frakt
På ordre over 1000kr
Produsert i Europa
For kvalitet og miljøet