100 dager uten å vaske - la vaskemaskinen hvile litt

Da lever plaggene dine lengre, du sparer strøm og vann og du sparer miljøet for utslipp.

Men hva med lukta?

Gründer Jo har testet. Her er hans rapport:

Jeg har hatt et lite eksperiment gående de siste månedene. I vinter bestemte jeg meg for å bruke en av våre singleter så mye som mulig - uten å vaske den. Singleten var mest anvendelig for eksperimentet fordi den kan brukes omtrent hver dag som innerste lag, uansett om jeg har på ei skjorte eller om jeg er ute i skogen. Jeg har trent i den, festet i den, vært på ski i den og ikke minst vært på jobb i den. Nå har jeg brukt den i over 80 dager uten å vaske den.

Spørsmålet er åpenbart: hva lukter den nå?

Jeg vet at ull er selvrensende, men jeg er en svett type og 100 dager gammel "Jo-svette" var jeg sikker på at ville ta livet av det meste. Særlig pessimistisk var jeg etter en tur på byen hvor alle klærne luktet sterkt av tobakk. Jeg hang dem ut til lufting, men tenkte at nå måtte eksperimentet stoppes og vaskemaskinen i gang. Dagen etter luktet jeansen og skjorta fortsatt tobakk, mens singleten var god som ny. Rått.

For å være sikker på at det ikke var noe galt med min nese gjorde vi en blindtest på kontoret. Kollegaene var samstemte: singleten luktet absolutt ingenting.

Uhygenisk kanskje?
Vel, i følge forskerne er det egentlig motsatt. For mye vasking kan føre til allergier. De mener til og med at vi ikke burde vaske undertøyet vårt så ofte. Se denne saken i NRK.

Og du, vasking er det som sliter mest på klærne dine. Vasker du mindre er det bra for lommeboka også. Plaget varer lenger og både du og naturen spares for unødvendige kostnader og utslipp.

Så poenget mitt er: slutt å vaske. Så lenge plagget ikke er plagsomt skittent så tjener du ingenting på å vaske et ullplagg i god kvalitet. Redd klærne dine og miljøet ved å vaske mindre!

På tur med liten sekk

Kolleksjonen vår i økologisk ull og silke er designet for alle aktiviteter. Nå er det høst: test den ut i marka, på fjellet eller på jobbreise. Jeg lover, pakker du plagg i ull og silke så kan du pakke halvparten av det du pleier. Test det selv: hvor lenge kan du gå uten å vaske? Gi meg beskjed om hvordan det går!

Lynrask og sikker betaling
Med VIPPS og kort
Fri frakt
På ordre over 1000kr
Produsert i Europa
For kvalitet og miljøet