RÅD FOR BEHANDLING OG VASK AV ULL

SLIK FÅR DU ULLPLAGGENE DINE TIL Å VARE

Northern Playground anbefaler å lufte ulla og spare miljøet så lenge det lar seg gjøre. Vask ulla minst mulig!

  • Ull lukter lite og betegnes som selvrensende. Ullplagg kan brukes mange ganger før du vasker det. Ved lukt er det utrolig effektivt bare å henge det til lufting.

  • Søler du på plagget; fjern smusset raskt med en våt klut eller under rennende vann før det rekker å sette flekker!


Når vaskedagen kommer:

Alle våre produkter tåler ull/finvask-program i maskin, max.30 grader. Husk å vaske med like farger for å unngå misfarging. Mørk tekstilfarge smitter lett over på lyse flater ved fuktighet.

  • Bruk spesialvaskemiddel for ull og silke, det inneholder ikke enzymer. Enzymer sliter på ulla og kan lage hull i plagget over tid.

  • For å skåne fibrene og unngå gnissing som forårsaker nupper; ikke fyll maskinen helt opp ved vask.


Vi anbefaler å vaske ulla i Guppyfriend-vaskepose, gjerne sammen med dine syntetiske klær. Det hindrer utslipp av mikroplast i naturen og skåner samtidig fibrene i plagget. 

  • Ikke vri vannet ut av plagget; det fører til deformering.

  • Bruk sentrifugen på maskinen for å suge ut mest mulig av vannet. Da holder fasongen bedre og produktene tørker raskere på snor eller stativ.

  • Om plaggene er blitt litt for små eller har mistet fasong etter vask, strekk de jevnt tilbake i riktig fasong/størrelse.

  • Ønsker du å desinfisere ulla di? Småkok i 10 minutter på plate i rent vann. Pass på at plagget ligger HELT stille. Ikke rør! Høy temperatur og bevegelse krymper/ tover ulla.


Fun fact:
Er du tom for spesialvaskemiddel kan du bruke en mild sjampo. Sjampo har lav PH-verdi, og vil ikke skade fibrene slik vanlig vaskemiddel kan. Du kan fint bruke både sjampo og balsam når du vasker ulltøy. Vi har selv hatt stort hell med begge deler.

Generelle tips til miljøbevisst klesvask:    www.framtiden.no

NB fra linken: * fylle maskinen gjelder ikke ull.

 

Guppyfriend_Washing_Bag

Hvordan fungerer Guppyfriend?

Ved vask av syntetiske tekstiler slippes det ut miljøskadelig mikroplast i naturen.  GUPPYFRIEND-vaskepose  er den første praktiske metoden som stopper mikroplasten på sin reise til havet.

Konseptet er enkelt: Legg klærne dine i vaskeposen og sleng vaskeposen i maskinen.

Posen gjør to ting:
1. Den beskytter klærne (også ull- og bomullsklær) så færre tekstilfibre blir ødelagt i vask, og

2.
Fibrene som faller av plaggene blir absorbert av posen. Fra tid til annen kan du enkelt fjerne mikrofibrene fra posen og putte det i søpla.

MILJØ

Alle som konsumerer, og alle som produserer, vet at et produkt har en miljøeffekt. Det er vi i Northern Playground også klar over.
Vi - som alle andre produsenter - må innse at vi påvirker miljøet gjennom produksjon. Akkurat som du må innse at du som konsument påvirker på samme måten.

Vi har gjort en rekke tiltak for å minske vårt miljøavtrykk.

Lynrask og sikker betaling
Med VIPPS og kort
Fri frakt
På ordre over 1000kr
Produsert i Europa
For kvalitet og miljøet