RÅD FOR BEHANDLING
OG VASK AV POLYESTER

RÅD FOR BEHANDLING
OG VASK AV POLYESTER

Spar miljøet så lenge det lar seg gjøre.

Northern Playgrounds råd for forsvarlig behandling og vask av fleece-produkter.

1. Bruk plaggene flere ganger før vask, og vask dem minst mulig.

2. Bruk Guppyfriend. Det er en vaskepose som hindrer utslipp av mikroplast i naturen og skåner samtidig fibrene i plagget.

3. Bruk økologisk vaskemiddel som f.eks. Sonett eller Klar. Enzymer ødelegger stretch-fibre og gjør dem slappere med hver vask. Plagget mister altså elastisiteten og levetiden. Northern Playground anbefaler derfor ikke tøymykner.

4. Søler du på plagget, fjern smusset raskt med en våt klut eller under rennende vann før det rekker å sette flekker. Fettflekker trekker spesielt fort inn i syntetfibre. Bruk Zalo på fettflekker med en gang om uhellet skulle være ute.

5. Når vaskedagen kommer:

• Alle våre produkter tåler ull-/finvaskprogram i maskin på max. 30 grader. Husk å vaske med like farger for å unngå misfarging. Mørk tekstilfarge smitter lett over på lyse flater ved fuktighet.

Fyll maskinen - ikke vask halvfulle dunker. 

Ikke vri vannet ut av plagget - det fører til deformering.

Bruk sentrifugen på maskinen for å suge ut mest mulig av vannet. Da holder fasongen bedre og produktene tørker raskere på snor eller stativ.

Om plaggene er blitt litt for små eller har mistet fasong etter vask, strekk de jevnt tilbake i riktig fasong/størrelse. 

 

Generelle tips til miljøbevisst klesvask:
 https://www.framtiden.no/gronne-tips/klar/miljobevisst-klesvask.html

Vil du få flere nyttige tips?

MILJØ

Alle som konsumerer, og alle som produserer, vet at et produkt har en miljøeffekt. Det er vi i Northern Playground også klar over.
Vi - som alle andre produsenter - må innse at vi påvirker miljøet gjennom produksjon. Akkurat som du må innse at du som konsument påvirker på samme måten.

Vi har gjort en rekke tiltak for å minske vårt miljøavtrykk.

HISTORIEN BAK ZIPLONGS

Det krever mye å utvikle nye ting. Prøving og feiling er det som gjelder, og vi har gjort mye av begge deler i utviklingen av dagens Ziplongs

Lynrask og sikker betaling
Med VIPPS og kort
Fri frakt
På ordre over 1000kr
Produsert i Europa
For kvalitet og miljøet